Filmai palikę įspūdį: Invictus

Puikus Clint’o Eastwood’o filmas.  Nors filmas pasirodė 2009-aisiais,aš jį pamačiau visai neseniai ir manau jog jis vertas būti peržiūrėtas ir kitų,dar nemačiusių šio įtraukiančio filmo,žmonių.

Pradėkim nuo siužeto. Filmas prasideda su sunkiai išsprendžiama dilema. Laikais,kuomet Afrikoje vyko masinis skirtingų rasių karas. Tuometinis prezidentas Nelsonas Mandela (vaid. Morgan Freeman) šią problemą siekti visiems prieinama veikla-sportu.

Prezidentas ragino visus juodaodžius palaikyti tuo laiku nekęsta PAR nacionalinę regbio rinktinę. Juodaodžiams buvo sunku sutikti su tokia prezidento užgaida, juk komandoje beveik visi baltaodžiai,kuriuos taip pat palaiko tik baltieji. Mandela buvo pastebėjęs,jog PAR juodaodžiai palaiko komandą,kuri rungiasi prieš PAR nacionalinę rinktinę. Su PAR komandos kapitonu,baltaodžiu Francua (vaid.Matt Damon),kartu sugebėjo suvienyti visą tautą ir sumažinti rasinę neapykantą tarp abiejų barikadų pusių.

Filmas motyvuojantis žmogui siekti tokių dalykų,kurie aplinkinių nuomone yra „Rožinės svajonės“. Rekomenduoju pažiūrėti šį filmą ir užtikrinu,jog kiekviena minutė,praleista žiūrint nebus nuėjus perniek.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AqKjVo-9qso&feature=player_embedded[/youtube]

Comments

Filmai palikę įspūdį

1 response to Filmai palikę įspūdį: Invictus


  1. Esu mačius šį filmą. Man jis irgi patiko. Verta dėmesio istorija 😉